Nieuws

Beste Trailrunner,

Het is alweer twee jaar geleden dat de laatste Trailrun op Terschelling is gelopen. In die tijd hebben we niet stilgezeten en zijn er een aantal belangrijke stappen gezet. In overleg met Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling is besloten om de Trailrun Terschelling voortaan in maart te houden. Wij hopen volgende week de exacte datum te kunnen delen.

Wat in 2015 begon als stageproject met zo’n 200 trailrunners, is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement met ruim 1.000 enthousiaste lopers en hun trouwe achterban. Destijds is er door MooiWeer, de organisator van het evenement, gekozen voor de toen nog rustige maand oktober. Echter, door de seizoensverbreding is het steeds drukker geworden in de maanden september en oktober en komen de intensieve voorbereidingen van dit loopevenement onder druk te staan. Mede daarom hebben we ervoor gekozen om de Trailrun Terschelling te verplaatsen naar de maand maart.

Behalve de maand verandert ook de startlocatie. Vanaf oktober is MooiWeer eigenaar van de tot nu toe als ‘Ieders Plak’ bekende locatie op West (naast zwembad de Dôbe). Deze nieuwe thuisbasis wordt dan ook de startlocatie voor de komende Trailruns op Terschelling.

Op de oorspronkelijk geplande datum van de Trailrun Terschelling zondag 2 oktober 2022, is het idee om een 15 km route uit te zetten, echter zonder begeleiding en organisatie. Dit biedt u als trailrunner wel de kans om een mooie route te lopen. Hierin zijn wij nog even in afwachting van Gemeente Terschelling.

Als u ingeschreven stond voor de 2020 editie van de Trailrun Terschelling en u destijds heeft aangegeven mee te willen doen aan de nieuwe editie, dan nemen wij volgende week contact met de deelnemers op per e-mail.

Hartelijke groet,

Trailrun Terschelling en MooiWeer

Twitter

Top