Informatie

Afstanden

10, 15 en 25 kilometer.

Let op: het is niet toegestaan je te laten begeleiden door een mountainbike.

Bewegwijzering

De route wordt gemarkeerd met behulp van lint. Op enkele plekken staan vrijwilligers die de weg wijzen. Let onderweg goed op de uitgezette bewegwijzering.

Deelnamelimieten

10km300 deelnemers
15km400 deelnemers
25km300 deelnemers

Fietshuur

Op vertoning van uw startbewijs krijgt u 10% korting op uw fietshuur bij Rijwielverhuur Tijs Knop. Wilt u vooraf uw fietsen reserveren klik dan snel op deze link.

Deelnamevoorwaarden

Elke deelnemer dient over een goede conditie te beschikken. Daarnaast dien je op de langste afstand ervaring te hebben met lopen over onverhard terrein. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. Trailrun Terschelling is niet verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers geleden nadeel.

De organisatie behoudt zich het recht de route, start- en/of finishtijden en/of plaatsen te wijzigen of de Trailrun Terschelling geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.

Door middel van jouw inschrijving voor dit evenement ga je akkoord met bovenstaande deelnamevoorwaarden.

Het is deelnemers niet toegestaan om een hond mee te nemen tijdens de trailrun.

Annuleren

Wilt u uw inschrijving annuleren, dan kunt u dit tot uiterlijk 1 februari via e-mail aan ons doorgeven op info@mooi-weer.nl. Wanneer u annuleert voor 1 februari ontvangt u het reeds betaalde inschrijfgeld minus 5 euro administratiekosten (alle afstanden) retour. Wilt u nog annuleren na 1 februari is restitutie van het inschrijfgeld niet meer mogelijk.

Herinnering

Als herinnering aan de Trailrun Terschelling ontvangen alle deelnemers een medaille.

Kleedruimte

Je kunt je omkleden bij MooiWeer aan de Sportlaan 9, West-Terschelling. Ook kun je hier waardevolle spullen en andere bagage achterlaten. Er is beperkte douchegelegenheid.

Kosten deelname

10km€ 25,00
15km€ 27,50
25km€32,50

Ophalen startnummers

Het startnummer kun je op vrijdag 7 maart tussen 19:00-20:00 uur en zaterdag 8 maart tussen 10:00-14:00 en 19:00-20:00 uur ophalen bij MooiWeer aan de Sportlaan 9, West-Terschelling. Op zondagochtend 9 maart kan dat vanaf 09.00 uur bij de startlocatie, MooiWeer aan de Sportlaan 9, West-Terschelling. Op beide locaties is tevens de mogelijkheid - zolang de deelnamelimiet per afstand nog niet is bereikt - tot na inschrijving.

Busvervoer

Vervoer vanaf de boot kan met Arriva, de bussen staan op het terrein van Doeksen.

Na afloop van de Trailrun gaan er diverse bussen weer terug naar de boot. Bij aankomst aan de sportlaan kunt u al zien hoe laat er een bus weer retour gaat bij de bushalte vanaf de halte "Hotel Boschrijck".

Tijd van de haven naar Hotel Boschrijck

tijdbijzonderheden
10:40Rijdt dagelijks.
11:55Rijdt dagelijks.
13:10Rijdt dagelijks.

Tijd van Hotel Boschrijck naar de haven

tijdbijzonderheden
16:04Rijdt dagelijks.
16:44Rijdt dagelijks.

Parkeren

Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met de bus. Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaatsen van Zwembad de Dôbe.

Prijzen

Er zijn prijzen (in natura) voor de nummers 1, 2 en 3 op alle afstanden. N.B. Er zijn geen geldprijzen voor deze natuurloop.

Start/finishlocatie

Start en finish locatie is MooiWeer, Sportlaan 9, West-Terschelling.

Starttijden en tijdslimieten

25km11:30 uur - Tijdslimiet 4 uur
15km12:30 uur - Tijdslimiet 2,5 uur
10km10:00 uur - Tijdslimiet 1,5 uur

Tijdregistratie

Wij werken met partner SQM tijdwaarneming. Dit systeem wordt ook gebruikt bij zeer grote evenementen.i.Alle deelnemers krijgen een tijdwaarnemingschip die aan het startnummer is bevestigd. Zodra het startschot wordt gegeven en de deelnemer over de registratiemat loopt zal de tijd starten. Zo krijgen de deelnemers een bruto tijd (tijd start te lopen bij het startschot) en een netto tijd (tijd start te lopen zodra de deelnemer de startlijn passeert).

De tijd stopt uiteraard weer met lopen als de deelnemer over de finishlijn loopt. Deze uitslagen zijn op iedere moment uit te draaien en kan dus ook tijdens de wedstrijd een tussenstand gemaakt worden voor bijvoorbeeld de prijsuitreiking.Het systeem loopt op een accu, dus mocht de stroom uitvallen geen paniek, de tijden van de deelnemers gaan nooit verloren.

De Trailrun Terschelling is een groen evenement. Dat betekent dat wij o.a. extra letten op afval. Denk er dus aan om je eigen beker, bidon en/of drinkrugzak mee te nemen.

Let op: wees zuinig op de mooie natuur van het eiland en laat geen afval achter onderweg!

Top