Informatie

Afstanden

15, 25 en 50 kilometer.

Let op: het is niet toegestaan je te laten begeleiden door een mountainbike.

Bewegwijzering

De route wordt gemarkeerd met behulp van lint. Op enkele plekken staan vrijwilligers die de weg wijzen. Let onderweg goed op de uitgezette bewegwijzering. Je kunt ook het GPX-bestand van de routes downloaden en deze op je horloge zetten.

De route van 15km als GPX-bestand: Download

De route van 25km als GPX-bestand: Download

De route van 50km als GPX-bestand: Download

Deelnamelimieten

15km525 deelnemers
25km350 deelnemers
50km125 deelnemers

Fietshuur

Op vertoning van uw startbewijs krijgt u 10% korting op uw fietshuur bij Rijwielverhuur Tijs Knop.

Deelnamevoorwaarden

Elke deelnemer dient over een goede conditie te beschikken. Daarnaast dien je op de twee langste afstanden ervaring te hebben met lopen over onverhard terrein. Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. Trailrun Terschelling is niet verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers geleden nadeel.

De organisatie behoudt zich het recht de route, start- en/of finishtijden en/of plaatsen te wijzigen of de Trailrun Terschelling geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten. Er bestaat dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en vergoeding van (im)materiële schade.

Door middel van jouw inschrijving voor dit evenement ga je akkoord met bovenstaande deelnamevoorwaarden

Het is deelnemers niet toegestaan om een hond mee te nemen tijdens de trailrun.

Annuleren

Wilt u uw inschrijving annuleren, dan kunt u dit tot uiterlijk 1 september via e-mail aan ons doorgeven op info@mooi-weer.nl. Wanneer u annuleert voor 1 september ontvangt u het reeds betaalde inschrijfgeld minus 5 euro administratiekosten (alle afstanden) retour. Wilt u nog annuleren na 1 september is restitutie van het inschrijfgeld niet meer mogelijk.

Herinnering

Als herinnering aan de Trailrun Terschelling ontvangen alle deelnemers een medaille.

Kleedruimte

Je kunt je omkleden bij WestCord Hotel Boschrijck aan de Sportlaan 5, West-Terschelling. Ook kun je hier waardevolle spullen en andere bagage achterlaten. Er is beperkte douchegelegenheid.

Kosten deelname

15km€ 20,00
25km€ 25,00
50km€ 30,00

Extra kosten 3e editie

Dit jaar zijn de prijzen met € 5,- per persoon verhoogd op alle afstanden. Bij deze € 5,- extra zit het volgende inbegrepen.

Elektronische tijdregistratie met het IPICO Systeem, hierdoor staan de uitslagen sneller maar ook nauwkeuriger online.
Gebruik van alle faciliteiten zoals; kleedruimtes, douches & sanitaire voorzieningen bij, sinds dit jaar onze vaste startlocatie, WestCord Hotel Boschrijck.
Koffie, thee en een gebakje wanneer u bent gefinisht.

Ophalen startnummers

Het startnummer kun je op vrijdag 6 oktober tussen 19.00-20.00 uur en zaterdag 7 oktober tussen 10.00-14.00 en 19.00-20.00 uur ophalen in De Kraak, Burg. Reedekerstraat 56b, West-Terschelling. Op zondagochtend 8 oktober kan dat vanaf 09.00 uur bij de startlocatie, WestCord Hotel Boschrijck, Sportlaan 5, West-Terschelling. Op beide locaties is tevens de mogelijkheid – zolang de deelnamelimiet per afstand nog niet is bereikt - tot na-inschrijving.

Overnachten

Dit arrangement is voor 2017 uitverkocht, voor andere overnachtingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met MooiWeer (tel: 0562-44060)

Tip: samen met de Stayokay Terschelling is een speciaal Trailrun-arrangement opgesteld. Voor 139 euro overnacht je twee nachten in de Stayokay Terschelling op basis van halfpension (dus inclusief ontbijt en diner). Dit arrangement is inclusief bootkaartje voor de gewone veerboot en fietshuur. Meer informatie en boeken via info@mooi-weer.nl.

Bovenstaand arrangement is exclusief toeristenbelasting á €1,60 p.p.p.n.

Goed nieuws

Onze medehoofdsponsor Rederij Doeksen zet aankomend jaar speciaal voor de Trailrun Terschelling een extra afvaart in op het volgende traject; Harlingen - Terschelling. Deze afvaart vertrekt om 08:30 uur. Zo bent u ruim op tijd aanwezig voor de start van de 3e editie.

Busvervoer

Vervoer vanaf de boot met Arriva is gratis op vertoon van jouw TrailRun-startbewijs. Op de bus staat ‘TRAILRUN’.

Na afloop van de Trailrun gaan er diverse bussen weer terug naar de boot. Deze vertrekken volgens de normale dienstregeling vanaf de halte ‘Zwembad’ (ca. 100 meter lopen vanaf de finish). Ook deze bussen zijn gratis voor deelnemers aan de Trailrun Terschelling.

tijdbijzonderheden
10:23Rijdt dagelijks.
11:43Rijdt dagelijks. Geeft aansluiting op de vertrekkende veerboot van 12.30 uur.
13:08Rijdt dagelijks.
14:18Rijdt dagelijks.
15:28Rijdt dagelijks.
15:53Rijdt dagelijks. Geeft aansluiting op de vertrekkende snelboot van 16.15 uur.
16:48Rijdt dagelijks. Geeft aansluiting op de vertrekkende veerboot van 17.30 uur.
18:03Rijdt dagelijks.

Parkeren

Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met de bus. Kom je toch met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaatsen van Zwembad de Dôbe.

Prijzen

Er zijn prijzen (in natura) voor de nummers 1, 2 en 3 op alle afstanden. N.B. Er zijn geen geldprijzen voor deze natuurloop.

Start/finishlocatie

Start en finish locatie is Westcord Hotel Boschrijck.

Starttijden en tijdslimieten

50km10:00 uur - Tijdslimiet 7 uur
25km12:30 uur - Tijdslimiet 4 uur 15 min
15km13:30 uur - Tijdslimiet 2,5 uur

N.B. Lopers op de 50km dienen voor 14.30 uur (dus na 4,5 uur) op het 33km punt (strandovergang Oosterend) te zijn. Ben je later, dan word je uit de Trailrun genomen en per auto teruggebracht naar het start/finishgebied.

Tijdregistratie

Wij werken met het iPico tijdwaarneming systeem. Dit systeem wordt ook gebruikt bij zeer grote evenementen zoals de Marathon van Istanbul en London.Alle deelnemers krijgen een tijdwaarneming chip die aan hun schoen dient te worden bevestigd. Zodra het startschot wordt gegeven en de deelnemer loop over onze matten zal de tijd starten met lopen. Zo krijgen de deelnemers een bruto tijd (tijd start te lopen bij het startschot) en een netto tijd (tijd start te lopen zodra de deelnemer de startlijn passeert).

De tijd stopt uiteraard weer met lopen als de deelnemer over de finishlijn loopt. Deze uitslagen zijn op iedere moment uit te draaien en kan dus ook tijdens de wedstrijd een tussenstand gemaakt worden voor bijvoorbeeld de prijsuitreiking.Het systeem loopt op een accu, dus mocht de stroom uitvallen geen paniek, de tijden van de deelnemers gaan nooit verloren.

Verzorging

Er zijn verzorgingsposten met water, cola, fruit op de volgende locaties tijdens de route

15km7,5km
25km19km
50km19, 33 en 44km

Er zijn waterposten op

15km7,5 en 13 km
25km7,5, 13 en 23km
50km7,5, 13, 28, 38 en 48km

De Trailrun Terschelling is een groen evenement. Dat betekent dat wij o.a. extra letten op afval. Denk er dus aan om je eigen beker, bidon en/of drinkrugzak mee te nemen.

Let op: wees zuinig op de mooie natuur van het eiland en laat geen afval achter onderweg!

Top